Sketch this week 12

Tack snälla Ethel för tipset och inspirationen att använda "Sketch this". De har underbara skisser, och så roliga att göra efter. Det här är mina tre barn, nu i svart-vita foton. Jag tyckte det var kul med svart/vitt fast men egentligen kan ha vilka färger som helst.


image75

Nu ska jag fira Valborg, och läsa en bra bok medans jag väntar hem min försenade sambo.... skulle kommit 18.30 nu blir hon 00.30 ca. Skönt att det inte blev ngn övernattning på vägen i Tyskland. Det har varit tillräckligt tomt utan han denna helgen.

Glad Valborg och tack för titten.//
 Aase/Ängel60

Här kommer sida två av min kill-LO

image73

Skickade in den till skissutmaningen v 17 Swescrapbook. Men det var så fina Lo utlagda idag, så många vi är som fixar och gör så fina alster. Jag är jätte nöjde med denna kill-Lo, har kommit lite in i tänket med Lo till min stora kille, har fler kort/LO på G, men de är skickad härs och tvärs. Har nappat på många utmaningar under min scrapparhelg. Räkande ut att sju alster hann jag med. Härligt.
Solen skiner, paket väntar på paketutlämningen. Ska ta mig en tur till byn innan jag målar lite lister. Det har jag ju inte hunnit med och ikväll kommer sambon hem efter en weekend i Rom. Bäst att fixa till det, skulle tro att de ska upp imorgon för sista finslipningen av ute rummet.
Kram Aase /ängel60

Det är vår i luften!!!!

image72


Hej alla goa bloggvänner, jag finns här men varit jättedålig på att uppdatera min blogg. Jag vet, men för mig har det varit fullt av annat & en mycket rött och värkande kropp.....Men nu är jag tillbaka, helgen är min, att skapa, ha det gott och bara vila! Fem dagars ledighet.....  Sen två dagars jobb, nästa lördag är det gårdsstädning och sen på söndagen bär det av till Alingsås och min första scrapträff. Är allt lite nervös..... Vad ska jag packa med mig? Har inte en aning, men kul ska det bli.
Har varit på Ikea idag och lite nytt är inköpt till scrapinredningen, i morgon ska jag fixa och scrappa lite, söndag scrappa mycket....
Ha det gott! Ska se Casino royal, med mina två hemma barn. Det är såå mysigt. TG är i Rom, Italien...känns ganska ok det också. Jag unnar han verkligen en helg med god mat, avkoppling och fotboll på söndag,  men hemma är det allt tomt och sängen blir väldigt stor.
Tusen kramar, mitt helg resultat kommer senare. //AASE

En älskad son - lillebror

Vart har tiden tagit vägen...... När jag tittar på detta kort/LO inser jag att jag nog stannat upp en tid och inte riktigt hängt med... Älskade Gubben, du är såååå snygg på dessa kort du tog med dina systrar en heldag på påsklovet.
Nu är det killens tur att tas hand om... Men det blev svårare, svårt att hitta papper som inte blev för gulliga, inte för barnsliga. men detta blev väl ok. Tror jag?

image71
Får träna upp mitt "killöga" lite...... Kram!

Denna är jag så nöjd med!

Mina underbara flickor....igen. Men vill visa denna som jag blev så nöjde med själv. Skickade in den till skissutmaningen vecka 16 på swe.scrapbook. man kan ju inte ha tur varje vecka så därför får ni se den här.
Så här är det verkligen med mina flickor....

image70


Tusen kramar och Tack för alla fina ord i era kommentarer de uppskattas./ aase


Att göra något av sig själv är svårt.....

Men jag tog lite inspiration från Sketch This # week 11.Tack till Ethel för tipset jag fick när jag kollade din blogg.
På den lilla gröna cirkeln står det: "Om du kan drömma det, kan du göra det." - Walt Disney.
Tyckte det passade till rubriken jag valde.......image69


Visst är pappren snygga.....de kom ifredags med posten och gav lust att skapa med en gång.
Tusen kramar // Ängel60

hittade lite gammalt.....

20 år tillbaka i tiden...... Visst är hon söt Gull-hönan min.....

image67image68

Nu blir ni väl snart trötta......

Får allt försöka variera mig på fotona lite.... Men jag baa älskar att göra dessa underbar kort på barnen. Barnen är väl fel att säga de har ju nått upp till vuxen ålder allihop.... Denna Lo har jag skickat till Minnsekattens apriltävling.
Blev jätte nöjd och gillat Fancy pappren jätte mycket, så färgstarka

image66

Mina flickr har fått kreativiten från mig tror jag, smycken och dans.... Vart ska det sluta?
Jag vet att de får samma frid i själen när de utövar sina intressen som jag när jag scrappar.
Det är underbart att ha något som kan fånga en så mycket att man glömmer tid och rum.

Ängel60

Snabbscrappat.....

Ikväll har jag riktigt snabbscrappet och doodlat - :) jag har använt doodlemall. Ett jätte roligt verktyg för den som inte vågar själv. Två LO som jag lägger upp på bloggen nu. En till en utmaning...... den får komma senare!
Det är kul ibland att göra något lite snabbare än vanligt och bli så nöjd för det blev jag.
Dessutom har jag lärt mig beskära bilden på LO. Nu slipper ni se vår fina fåtölj i bakgrunden .
Allt har jag "Webmoster -Helen" att tacka för det. Hon fick mig att tänka till.......  så jag kom faktiskt på hur jag skulle göra. Tack Helene! Så här kommer mina Lo alldeles nya!

image64


image65

Lite fåtölj får ni allt stå ut med ser jag.......!


Tänk vad mycket man lärt sig sen man börja scrappa:
* Fotografera med ett annat  "tänk".
* Beskära bilder och spara dem mindre..... Där finns ju hur mycket som helst att lära.
* Använda färger tillsammans som man aldrig vågat innan.
* Blogg - att göra en egen blogg, att våga gå ut på andras bloggar och ge dem sin synpunkt på deras arbete.
* Att lägga ut bilder man gjort på gallerier.
* Att anta utmaningar och tro på det man gör så mycket att man också skickar in sina bidrag.
* Att "visa" upp det man gör och sprida sin kunskap så att andra kan ta del av det man gör.

Ja listan kan göras lång men detta var det som kom för stunden. Ha en skön kväll. Nu ska jag blogga runt och se vad ni andra hittat på.

Man kan ju inte ha tur varje gång....

Denna Lo gjorde jag till  vecka 15 utmaning på swescrapbook - färgutmaning...
Tycker jätte mycket om denna LO på Johanna, framför allt kortet som är ett av alla de tog som jag nänmt tidigare. Det är så kul att scrappa dom och känner mig modig i mitt pappersval. Några till är på G...... men den som väntar på något gott kan visst aldrig vänta för länge har jag hört. Hoppas ni gillar den också......

Ha det gott. / Ängel60


image63

Att det ska vara så svårt.

image62

Att göra något på någon man bara tycker så mycket om! Att verkligen tala om vad den personen betyder för mig!
Min vän Lotta, den bästa man kan ha! Så mycket som hon betyder för mig att förmedla det i en Lo kändes med ens så svårt, pappren var fel, texten för simpel..... Men så här blev den. Lotta, du vet vad du betyder för mig, men det var vkitigt att få fram det. HAr skickat denna till en utmaning i en web-butik. Hur de går et jag ej men kul var det! Gillar verkligen utmaningar.

God Natt! Och tack för titten på min blogg. //Aase


I dag har jag kännt det.......

image60

....... stoltheten över mitt eget arbete. Denna LO blev publicerad på SweScrapbook idag,  skissutmaning vecka 15.
Denna enorma glädje i hela kroppen när jag upptäckte att min LO var utvald. För just precis så kändes, att man är utvald till något speciellt. Härlig känsla, och när man landat i känslan så bara sprudlar det i mig jag måste få berätta, berätta för någon som fattar detta stora ögonblick. Givetvis är det Systr mi som blir drabbad på jobbet.....
och hon blir precis lika glad som jag. Snacka om dubbel glädje. Älskar dig SysterYster du är bästa systern i hela världen, ingen annan kan bli lika glad för min skull som du!

Tusen lyckliga kramar! Aase

Jag är så lycklig......

image59

5½ månad framför mig kan jag glädjas åt denna vår &  sommar glädje!

Uterummet är öppnat för säsongen och enligt min underbare sambo TG har vi 5½ månad framför oss att vistas i detta underbara rum.......... Aldrig tidigare har vi varit klara så tidigt som iår. Värmeböljan har satt sina spår och sug efter myskvällarna med levande ljus, infravärmen påslagen vid behov, de fina rosa plädarna och en tupplur på soffan efter en arbetsdag har gjort att vi skurat och fejat nu i helgen.

Min vår & sommarglädje delar jag med alla i familjen, min TG och barnen. Alla gläds vi med att inta våra måltider och fikamys i uterummet. TG tar sig gärna en tupplur och barnen bara väntar på grillningen som är blande det bästa de vet. Ja som ni förstår så är jag just nu ganska nöjd, dessutom har jag scrappat. Har antagit en hel del utmaningar som jag bara älskar...... Vi får väl se hur det går.

Ha det gott och tack för tiiten. / Ängel60

Bilder på mina underbara barn har kommit........

Jag har framkallat alla underbara kort barnen tog förra veckan..... Gissa om jag har mycket fint att scrappa?!
Korten är så fina och orginella, både enskilt och syskon på alla tre. Tack underbara ungar för att er mamma får ta del av dessa fina kort och göra något roligt av dem. Givetvis bllir det ett fin album... men det får ta sin tid för det kom fler kort....Fjällsemester, vårtecken, påsk och snö på påskdagen. Tänk om dygnet hade lite fler timmar, tur kanske annars hade jag väl sovit ännu mindre.

Har fått smak på svart och vitt i papper....... eller så är det mycket färger. men denna är tycker jag är sååååå fin i sina svart-vita papper från  BoBunny, gillar dessutom de fina chipboarden från scenic route.
Visst är de fina, har dessutom börjat använda blommor. Sa en gång att blommor är inget för mig, men det var i nybörjar stadiet :-)
Tur man utvecklas, när de andra bilderna är ok att lägga ut på bloggen så får ni se vad jag menar med färgstarka eller svart vitt. Nästa vecka någon gång kommer de.

Nu väntar fredagsmys, imorgon blir det trädgård och uterums städning och grill på kvällen.
Härliga tider framför oss med mys  i många olika format. Ha det  så gott & var rädda om er!

Tack än en gång för alla fina ord ni skriver om det jag gjort, jag växer med det ska ni veta.

Tusen kramar! Aase

image58


Jag har fått gjort en hel del.......

Jag kan inte visa allt jag gjort, en del är iväg skickat till diverse utmaningar. Jag har fått gjort många denna veckan  men denna veckan. trots att solen lyst över oss i södra Sverige.
Denna Lo har legat och värkt.......
Det var lite svårt att få rätta känslan för pappren men efter diverse ändringar blev den precis klar
och nu känns den vi. Lika färgstark som vårt liv tillsammans, full fart och fläkt. Precis som det kan bli med fyra barn varav två helt vuxna. En börjar  år sju och en gymnasiet, en flyttar utomlands för att studera, en flyttar hem till stan igen = fyra barn och med em är det full fart genom livet.
Fast idag när jag var ute och åkte bil, såg jag alla knoppar som spricker mer och mer för varje dag. Vitsippor i mängder, sjön glittrade i solskenet och radion spelade underbart go´ musik. Då bara kände jag det underbara med att finnas till. Att ta dagen som den kommer, att stanna upp och höra fåglarna kvittra och t en kopp kaffe på trappan till huset. Det är att leva! Dessutom att ha en så underbar sambo som min, den bästa av alla! Han och barnen gör livet värt att leva. / Ängel60

image57

En kill-LO......

image56

I min smak en alldeles lagom LO. kortet är helt underbart, en liten klick grädde syns i ena mungipan.
Detta är en av mina vänners stora kille 3 år. -Förra sommaren så han närmar sig 4 år.
Det är så tacksamt att scrappa barn tycker jag och dessa underbara killpapper gjorde ju saken ännu roligare.
Nu ska jag leta upp lite kort till diverse scraputmaningar som jag är sååå sugen på.

Tack för att ni besöker min blogg, det är så kul att få alla snälla, goa omtänksamma kommentarer.
Självförtroendet stiger flera grader!!!!

Tusen kramar till alla bloggläsare......

PÅSKBAD

image55

Vi, min sambo och jag har tillbringat påskafton som sig bör hos våra bästa kompisar en bit hemifån.
Det var blåsigt, kallt men soligt. TG och jag har ju bara stora barn men de andra har liksom bäbisar.......
JAg var ju givetvis framme med kameran och många fina kort finns där redo för framkallning.
Vi gjorde ngt alldeles nytt för mig badade tunna. HELT fantastiskt underbart.... Varmt, skönt och många glada skratt.
Äggtoddyn fick vi levererat på silverbricka och vi bara njöt. Tack, älskade Lotta för en underbar dag, kväll,
morgon och lunch....... Vi är sååååå nöjda och trötta.

Kram Aase

Glömt lägga ut denna.....

image54

Gjorde denna till Swescrapbook´s utmaning för några veckor sedan. Det blev en kombination av skissutmaningen och en färgutmaning. Det är fem olika papper från fem leverantörer. Jag gillar verkligen att scrappa svartvita kort då man kan ta mycket färger på annat..... Detta är min goa bonusdotter då hon första gången blev stylad av sin bonus-storasyster. Hon blev så fin så givetvis åkte kameran fram. Sånt måste ju dokumenteras. Det är viktiga händelser i en tjejs liv. Hon var dessutom så stolt över hon såg ut och en glädje utan dess like lyste i hennes ögon. Tacksamheten är stor att i dessa lägen ha en underbar bonussyster som kan hjälpa till med att göra en fin.
Ibland är det positivt med syskon......

Tre underbara.....

image53

Detta är mina tre underbara barn........
De tillbringade en dag i Göteborg och avslutade med en fotosession.......
Jag känner mig så stolt över hur de tre utvecklats till tre helt underbara individer.
Så duktiga, självständiga och helt underbara barn.
De ger mig så mycket av allt som en mamma bara kan känna.
Jag känner mig utvald att just jag blev deras mamma och det är med stolhet jag visar upp dem här.
Visst är de snygga! :) Kram

Den kreativa processen........

image52

Vilka underbara papper.... inköpta på mässan i Göteborg. Är så förtjust i färgerna, de är såååå våriga och känns lite skoj att scrappa i ny inköpta saker. Syster-Yster var här och had emed sig sin QK-tool, blev så förälskad iden.
Är jätte sugen på att köpa en så det läggs nu upp på önsklistan.

Finns det någon som vill sälja sin så är jag intresserad. Det är inte nödvändigt med en ny.

Nu får det vara nog för idag, är jätte nöjd med min lediga dag.

Mina "glädjor" denna dag:
* Lotta och LillPrinsen kom på fika
* Syster-Yster kom på scrapmys
* Min nya förälskelse....... QK-tången....

Tusen kramar till alla nära och kära. Lika många till alla nya bloggkompisar som hälsar på mig i min blogg. / AASE

En på mig själv......

image51

Den allra första som jag gjort på bara mig...... Tänkt till min BOM somjag ska försöka göra någon gång.
Förmodar att det blir lite gjort då och då. Blev nöjd med valet av färger, speciellt de fina Basic Grey / Lucky.
Känns bra med en röda bakom........ Tror jag..... Nåväl så här blev det.

Restaurang besök med flickorna

image50


Ledig dag och fått sååååå mycket scrappat. Älsklings syster kom och det blev genast några timmar i scarprummet 3 Lo hann jag med "de bra kom......" Detta är den första av tre som jag gjort idag. Gillar speciellt de små fina vita bokstäverna och det rosa rutiga bandet "mommy and me..." står det på bandet. Köpt i USA av den lilla tjejen när hon var i NY.

Två som betyder sååååå mycket för mig.......

image47

Min älskade mams och min älskade LillSis / Systra Mi........
Ni betyder något alldeles speciellt för mig. Ibland visar jag det så dåligt, men ni finns alltid för både gråt och skratt.

Jag önskar att alla hade en så speciell mamma som jag, hon bakar så gott bröd, det bästa som finns enligt min sambo. Alltid finns hon för alla som behöver henne. Tänk vad hon ställt upp igenom åren alltid lika glad och inget är besvärligt. Tack min fantastiska mams för att du valde mig till din största dotter. Du är värdefull för mig.

Älskade SystraMi, du vet vad du betyder för mig men du fick vara med på denna Lo du också, snällt va? :)
Du har ju fört in mig på denna scrapbana så det är din förtjänst att jag nu har något som verkligen ger mig balsam för själen. Jag är stolt över att vara storsis till dig. Älskar Dig.

Tusen kramar till två betydelsefulla människor i mitt liv.


Filip Buskille

image45image46

Lite "mässpapper" har allt kommit fram, hade sådan lust att scrappa efter jobbet. Bloggade in lite bilder från dagens utflykt sen satte jag "bara" igång och detta blev resultatet......
Det är min egen fotomodell (igen) tyvärr blev det lite blänk på den nedersta men han var alldeles blöt om munnen dessutom, det var ju fika på G - det bästa som finns....eller hur Filip?

Kram igen.....

Mölarps Ö, Fristad

image43image44

2 April 2007.......
Utflykt med Fritids, påsklov och då måste vi göra ngt kul......
Tog en tipspromenad med 18 frågor till ett ställe som är naturreservat och heter Mölarps Ö, oerhört vackert där. Solen sken och tyvärr blåste det kallt men ack så mysigt vi hade. Glada barn, korvgrillning och sol som tittade fram då och då. Givetvis var kameran med och det blev en del naturbilder. Senare i vår när backsippan blommar blir det ett nytt besök med kameran. Det finns även en vacker blomma som heter silvertistel som växer där. Nu med ny kamera blir det roligt att ta sig en promenad dit med lite fika. Visst ser det underbart ut.

Ha det gott. Kram Aase

Scraprummet

image40image41image42

Jag är såååååå jätte glad idag.....  Var på mässan i lördags sen åkte vi till Ikea och handlade lite inredning till scraphörnan. Dessutom fanns allt hemma!! Igår höll jag på hela dagen för att sortera och rensa upp, fixa som jag ville ha det med alla saker.  Fick så här fint och nu bara är det att sätta igång med skapandet. Fick dessutom ny inspiration av allt fint på mässan önskar bara att timmarna var fler på ett dygn. Men här i södra Sverige är det påsklov denna veckan. Har turen att få en extra ledig dag och det innebär nästan en veckas ledighet. Den ska utnyttjas ordentligt....... Solen skiner och det är såååå fint ute med alla tussilago och vitsippor.
Min stora dotter kommer hem från Norrköping och jag vill ju umgås med henne, sen är det Påsk och då ska man träfa vänner och släkt. Men någonstans sk säkert tiden finnas för mig.

Hoppet är det sista som överger en människa sägs det :)  Ha en skön kväll/  Kram Aase

Mässan i Göteborg.....

image39

Första gången på mässa i scrapbooking och jag är helt såld...... Gjort slut på pengar men fått jätte mycket.
Fått såååå mycket inspiration. TACK, snälla AnnKi (världens bästa granne) som åkte med mig. Det var så roligt att få se allt i verkligheten hade lätt kunnat gå idag också...... Nästa mässa 15 - 16 september är redan bokad i almanackan och nu gäller det att planera vad man ska köpa då.....
Efteråt var vi på Ikea så nu håller jag på att sortera papper i min nya mappvagn och gör fint bland alla grejer.
Mer kommer när allt är klart......

RSS 2.0