Idag är det tisdag....

Idag är det mörkt och kulet ute, regnat mest hela dagen. Ska snart tända brasa och ljusen inne för att få upp lite värme. Tröttheten har klubbat ner mig och jag tycker det är skönt med en ledig dag och lite livskvalitet, fika med Lotta, scrappa och njuta av att göra vad man vill :) Så står det på programmet i morgon,,,,,,

Snart ser det ur så här hemma hos mig + filt, raggsockar, brasa och en bra bok.



Må gott, hoppas ljuset återvänder ute snarast.

Kram Aase

Gissa vem är stolt och lycklig.....



Min älskade TG.... som skjutit sitt första rådjur :) Trodde han skojade först när han ringde för att berätta. men nu ligger köttet i frysen och snart finns väl en trofé av horn på hans lilla kryp in " kontoret" :)

Här har varit en riktig måndag, det ska bli skönt att gå och lägga sig. Som vanligt ser jag fram emot ledig onsdag :)

Ha det gott, det blir mer en annan dag. Tack till hjärtevännerna som förevigade detta fantastiska tillfälle av lycka!

Kram Aase

I love scrapping.....

I dagarna två har jag scrappat :) Igår kväll hos hjärtevännen Lotta och idag hos Systra Mi i butiken :) Härligt härligt......
Om det blivit något resultat??? ja det har det, men några saker är hemliga :) och andra inte helt klara men en kan jag visa :)



Lille goe Pussgurka .......
Bara älskar detta foto på Viktor, vår lille goe gudson. Love you ♥

Min älskade dotter Johanna hon blev sååååå glad idag :) Min älskade syster gjorde henne så överraskad så tårarna var nära att trilla. Johanna är så kreativ och har hela tiden "värsta ideén" så man blir  lycklig av hennes kreativa energi :)



Hon fick en "bind- it - all" eller Zutter maskin idag. Hon gör underbara minialbum, kika in hos henne så förstår ni att lyckan var total idag :=). Jag bara log och kände hennes lycka, samtidigt som jag är så stlot över henne och det hon gör. Det är så kul att hon fastnat i scrapträsket / alterträsket, för då får vi så mycket kvalitetstid tillsammans.

Vi har myskväll, kycklinggryta m ris och nu Arn - tempelriddaren del 1 på DVD. Varken N eller R hade sett den.

Må gott och Carpe Diem.... Kram AA

Onsdag = ledig dag

Underbara onsdag, mitt i veckan och allt :) Så skönt att vara ledig. Var ganska trött i morses 06.10 då TG väckte mig för att jag skulle åka med och hämta min bil som varit inne på justering av AC....... Åh vad dimmigt det var, solen började skymta bakom trädtopparna på vägen hem, inte hade jag kameran med ;) Vem tänkte på det sååååå tidigt?

Låg och läste en bra stund när jag kom hem igen kl 07.17 :=) Fick fint frukostfika sedan, alltid så mysigt när Lotta kommer på onsdagar. Vi hinner verkligen prata av oss och njuta av några timmar tillsammans. Idag åt även Viktor frukost med oss, mosat ägg var verkligen mumsfillibabba. Dessutom testade han pipmugg för första gången och det gick ju jätte bra :)



Efter lite frukost och lek somnade han gott i våran säng. Lotta passade på att åka och handla lite mat under tiden. Därefter åt vi lunch allihopa, och även Johanna hittade hit en stund :) Härligt med besök!! Viktor kröp runt för fullr och ibland blir det lite oroväckande tyst......



Hittat våra svagdricka flaskor minsann, visst ser han nöjd ut? Vi ahr ju inte så barnvänligt precis men det funkar bra ändå tycker jag. Lite måste man ju undersöka eller hur? Annars lär man sig ju inte något :)

Jag fick lite scrappat i em, Johanna kollade scrapsaker och jag fick till en LO. har massor av ideér i huvudet, nu ska de bara göras. Fick hem de första Skottlandfotona igår :) Gissa vad jag ska scrappa?

På denna LO är en underbar liten Rödhake som landade brevid oss en dag på stranden på Tjörn. Underbara fägel vad vacker du är!



Må gott, jag fortsätter med min present till den nyfödda killen :)

KramKram Aase

Det är höst i rabatter & krukor .....

och jag njuter av allt. Trivs med att se allt förändra sig, alla vackra färger kvistar och grenar mm. Tur att grannarna vet att jag är lite allmänt tokig i att fotografera. Annars har de säkert funderat på vad jag gjorde ute nu alldeles nyss, vandrande med kameran i alla vinklar och vrår. Smög in till en granne som hade små söta äpplen i sin trädgård :)



Samma granne har en häck som har små svarta bär......



I en kruka har gräset äntligen börjat blomma om än spretigt och så.....



Höstastrar är så otroligt vackra högst upp på plantan :) resten ser visset och illa ut, fotade flera bilder av de utslagna blommorna och knopparna ;) Men valde att visa knoppen här på bloggen då jag tyckte fotot blev läckert.....



Nu är det skymning ute, ska tända lite ljus och göra färdigt en liten present till en liten nyfödd kille. Grattis Min goa granne Elisabet som alldeles nyss, i fredagskväll blev mormor. Ska fota presenten i morgon så att ni får se mina dolda talanger :)

Må nu så gott, njut av en vanlig tisdag. Kram Kram Aase

Vilken härlig helg.....

Oj vad fort en helg försvinner, men jag känner verklgien att jag fått mycket gjort i alla fall. Igår var vi barnvakt åt småkillarna, vi packade in oss i bilen och åkte på marknad. Det var fint väder och som vanligt full med folk. Båda killarna var så duktiga att det var ett nöje att vara på utflykt med dem.

Idag har jag höst fejat hemma, bytt gardiner, duschat blommor och städat ordentligt. Alltid full av inspiration för dt när solen lyser ute :) Tvättat fönster också, efter det strök jag all stryktvätt så det känns underbart just nu :)

Ikväll, har vi varit hos hjärtevännerna på kvällsfika och nybakade scones. Mums vad gott, lemon curd var så gott till :=)

Jag och Viktor ägnade en stund åt varandra och jag hade kameran med mig. Tänk att han redan är ett halvår :)

Några underbara foton på en underbar kille:







Två små tänder i underkäken, visst är han gullig.

Ny vecka i morgon, härligt med hsöt eller hur? Kram Aase

Lönnaftonfly & höst?

Det är helt underbart att arbeta på fritids :) Idag till mellanmål kom en liten kille från år 4 in efter sista lektionen med en pinne i högsta hugg, där krälade en luden liten larv......



Av någon anledning var kameran med idag, fotade för fullt och funderade, vad är detta? Fjärils larv eller vad är det???

Slog i insektsböcker och  på goggle/bilder. Där fick jag efter en stund letande reda pånamnet på detta lilla kryp

Lönnaftonfly - vackert namn till ett vackert kryp :)



Eller hur? I alla fall var killen mycket nöjd med burk i handen och löfte att släppa ut den i sin trädgård om en timme..... Jag har  dessutom lovat att vi ska skriva ut en bild på måndag :) Åh vad jag gillar dessa ögonblick med barnen!!! Så spontana, så mitt här och nu! Det är ju därför man jobbar kvar fast man ibland undrar, vad man gör år efter år :)

Idag syntes det höstfärger ute, vid skolan där jag jobbar finns många underbara lönnar. Så vackra i höstskrud :)



Är det höst? I morgon ska vi på marknad, det är en årlig upplevelse. i år åker vi med småkillarna som vi ska passa i morgon fm. Det ska bli så mysigt! Om vi har tur är vädret med oss och solen lyser...... Vi får väl se!

Ha en skön fredagskväll, vi hörs snart igen. kram kram Aase

Två nya scrappade idag....

Åh vad härligt att scrappa, nu känns det gott. Varit lite fundersam eftersom jag bara plockar runt allt :) Känner ni igen er? Plockar fram - plockar bort, ny cardstock andra papper och foton passar inte :) Men nu känns det riktigt bra, två stycken idag :)



Först ut är StorBus, flera timmar varje dag tillbringar han med att göra vägar. Han fick en ny traktor av oss i somras, letade upp enda stället med lite grus, där den nya stentrappan höll på att läggas..... där satt han länge :) Härliga Filip så go´du är!!



Äntligen kan man tända ljus och elda i braskaminen :) som jag längtat och så jag njuter. Dessutom bara älskar jag dessa underbara papper från Scenic Route.... Mmmmmm! Kommer mera scrap med dessa :)

Nu ska jag läsa min goa bok, njuta av att det snart är helg och längta tills lördag då TG & jag ska njuta av att få passa StorBus & LillBus....... Det ser jag fram emot. Tack älskade Lotta för att vi får rå om de goa killarna. Vi trivs så gott med det.

Må gott alla cybervänner! Scrappa, njut och ta vara på dagen! Vi hörs snart igen. // Kram AA

Scrappat på min lediga dag :)

Njutit ledig dag, skönt är det. Fruksot med hjärtevännen Lotta & den lille goe Gudsonen :) Tack, vännen för trevlig stund. Hämtat Sofia på jobbet, nu är hon drabbad igen av ögoninflamation. Stackars liten när ska hon bli bra i sina ögon? Körde henne till ögonmottagningen och hon fick salva att använda en vecka. Hoppas det hjälper nu så hon blir bra, hennes vänstra öga har ju krånglat ett halvår nu så jag tycker riktigt synd om henne.

Viktor är en riktig goding, kolla här vad mysig dress han hade idag :





Gissa om dessa ska scrappas sedan, visst är de mysiga hans brallor :)



Gjorde denna LO nu i em, så kul att scrappa igen.....Har några till på G som jag hoppas blir färdiga snart :)

Må gott, det gör jag för jag eldar i braskaminen och ska nu fortsätta med min bok.

Kram kram Aase

Scrapträff 11 oktober....

Ja nu är det dags för en ny storträff, har bokat stor lokal så många kan vara med och scrappa/pyssla. Ingen behöver känna att man inte kan, alla har vi varit nya och inte vetat allt för mycket :) men det är genom träffarna man lär sig så mycket.

Så lördagen den 11 oktober kl 10 - ? är det träff på Asklandaskolan, Fristad. Träffen kostar 50:-/pers
Vi kommer att fixa fika till självkostnadspris både fm och em.
Lunch fixar ni själva, det finns möjlighet att värma mat eller att hämta pizza/sallad
Maila in till Handstämplat - [email protected] det går bra att lämna en kommentar här också.
Givetvis kommer det finnas möjlighet att shoppa lite från Handstämplat. Så en veckopeng behöver ni ta med er :)

Hoppas fler än jag är sugen på att scrappa, ska bli så kul att träffa er alla underbara scrapvänner :)

Kram kram Aase



Det finns mycket att titta på i sin hemstad.....

Idag har vi varit barnvakt till StorBus, det är så roligt att få rå om dem en vanlig söndag. I vår stad finns det en förening som driver en Miniatyrjärnväg med ånglok. ngn söndag i månaden nu under sommar/höst har de så att man kan få titta och åka med. Så trevligt!!! Vi åkte dit med Filip och redan vid öppning var det en lång kö, han stod så snällt och väntade på sin tur, i ca 45 minuter väntade de. Han och TG åkte och jag fotade :) blir ni förvånade?

Titta här får ni se vad kul de hade:



Väntan på att få åka tåg.



Biljetter är inköpta.



Här kommer de, lyckan var stor då de fick sitta efter loket, den gröna tröj ärmen är Filip :)
Väl hemma igen blev det lek med bilar och traktorer, en populär kompis blev "Masmus" och jag fick ett så fint gosit foto på dem, två favoritkillar :)



Det blev lite kaffekalas med de närmast, nu har jag firat födelsedag rejält. Fyllde ju bara 48 :)

Gissa om jag blev glad över att få sova med min lillprins på bröstet.....kolla in Gudmors favorit sovtröja :=)



Tack Lotta för att du är min vän och så omtänksam ♥

Fick ett smstips av en kär vän att kvällens måne är så vacker.....genast ilade jag ut och se vad vacker den är!!!



Tack Maria, visst var den vacker.....

Nu ska vi äta lite ost och kex som vi glömde äta igår :) Men det gör inget för då blev det lite mys idag på söndagen i stället.

Kram kram Aase

Så är man på G igen :=)

Vaknade ganska pigg idag, så härligt att känna att livet återvänder :) Tog mig en tur till Hanstämplats mini träff idag. Jag skulle bara hälsa på lite...... blev kvar i flera timmar, det var så skönt och härligt att scrappa igen, verklig balsam för själen :)

Igår hade vi lite kalas med familjen, och titta här vad barnen hade köpt till sin mamma :)



Gissa om jag blev glad.... :) TACK älskade ungar för er omtanke, jag blev så glad :=)

Gjorde en LO av kort från Gotlands semestern idag:



Blev riktigt nöjd, annars svårt med naturfoton så att inte papper tar över fotona......



Denna gjorde jag efter veckans skiss, tack Susanne för en fin och härlig skiss som var jätte rolig att scrappa efter :)

Fick en hel hög med fina papper och dekos av SystraMi idag, så jag ska nog kolla in dem lite mera medans TG klipper gräset, sen ska vi ha myskväll med de "små" hihihih (små, 14 & 17 år, men de har alltid gott under namnet de små här hemma, svårt att lära om)

Må gott! Kram Aase

Fredag.....

Idag känns det lite bättre, även om mattheten består. Har tom. tittat igenom mina fotohögar :) Är allt lite sugen på att scrappa får se om det inte kan bli av i helgen.Har en hel del kort att scrappa. Men borde allt fixa album till alla LO som samlats på hög, vågar inte räkna dem alla :)

Ikväll kommer alla barnen hit för att mysa, Taco´s har alltid varit deras favoritmys så det står på menyn ikväll :) Längtar efter dem, det var så längesen vi sågs. Vi pratar mycket på telefon men att ses i levande livet är allt annat. Både Johanna och Rasmus har ju bloggar som jag besöker och håller mig uppdaterad igenom. Rasmus skriver mest om sina bilar och skolan, Johanna hon visar sina scrappade alster och annat roligt i livet. Sofa är väl den jag ser mest :) hon jobbar i vår mataffär så jag brukar snika till mig en kram då och då :)

Idag skiner solen, det är höstfint ute, såg att träden börjar skifta ifärg alla redan, hösten är verkligen här. Hoppas att jag är frisk nog att ta mig till jobbet på måndag. Kanske en lite fotorunda i morgon då jag ska försöka ta mig till Borås.

Här kommer lite blomplanteringar från Skottland, de fanns överallt och lyste upp alla stenhus och lycktstolpar.











Färggranna blommor i alla de slag, de fanns överallt att beskåda och så vackert.

Må gott och njut av att det är helg, tack för att krya på dej hälsningar och Grattis. Blir såååå glad över uppmuntran.

Kram kram Aase

Vilken dag......

Vilken förkylning, haft feber till idag. Nu i eftermiddag känner jag mig ngt bättre. Men usch, hoppas ni andra slipper detta. Hostan är nog värst......och att man inte orkar så mycket om man inte tar tabletter.

Idag är det min födelsedag, en dag som för många är hemska minnen kring..... Jag sänder mina tankar till alla som var i USA 2001, Anna Lindh 2003............ På min 18 årsdag, dog Ronnie Petterson av de skador han fick på Monzabana.
Jag tycker iaf om min dag i vanliga fall, men i år blir det en lugn födelsedag. Vi skulle firat med familjen i morgon, får väl se om barnen vågar sig hit. Släkten får lite eftermiddagskaffe på söndag :) ......

Jag ska vara hemma från jobbet i morgon, hoppas innerligt att jag kan gå dit på måndag. Nu saknar jag dem alla, både barn och vuxna.

Kanske jag skulle behöva en sådan här skylt som jag känner mig i dag iaf :=)



Fanns vid infarten till Pitchlocry Skottland :) Upphov till glada skratt i bussen vill jag lova och många tog en promenad för att fota den. Inte jag, men min underbare TG som vet vad bilder betyder för mig tog sig dit en em. Tack älskling!

Nu ska jag mysa i soffan igen, sett många såpor idag :) Kanske ngt att äta och dricka om en stund och så vaknar jag frisk och kry imorgon.........

Kram Aase


Så var det kört.....

Vi är hemma båda två för en enorm förkylning. Att TG är hemma är nog första gången på många år, han som brukar sova bort sitt sjuka är risig som bara den. Själv mår jag inte heller allt för bra, feber, snuva och en hosta jag aldrig haft förut. Hostar sönder bröstet..... Inhandlade diverse förkylningsmedikament igår men inget lindra någon längre stund. Varit liggandes hela dagen. Fryser och svettas om vartannat, brrrr. En liten stund när tabletterna tagit ner febern kan man tänka på ngt annat därav är jag här ute och bloggar trots allt ;)

Lite mer bilder så länge medans jag ska kurera mig så jag orkar scrappa, har ju ett paket på paketstationen att hämta.....



Ljung överallt, så vackert.



Sagolika vyer



Loch Ness, en del tror ju på att sjöodjuret Nessie lever..... vem vet?

Tur att man inte smittar via cyberrymden, därför skickar jag en stor Kram// Aase

Hemma igen.......

Vilken resa, så mycket vi har sett och lärt oss. En enormt duktig guide har varit vår upplysare under dessa 9 dagar. Många timmar har vi tillbringat i bussen men tiden har gått fort. Vi har sett fina hus och vyer, slott och städer. Vi har provat whisky och slått bar rekord på pubkvällen....... Vi har strosat och shoppat vi har ätit en massa god mat och haft det så bra! Vi blev bara så förkylda under de sista dagarna, riktig skrällhosta har vi fått och feber. Just nu är jag också trött, det har varit upp tidigt på morgonen runt 5-6 tiden varje morgon de sista dagarn då varit på väg hem :)

Här kommer några bilder från fösta kollen av dem när jag laddade in dem i datorn :)



Frigående höns på en rastplats i Belgien på väg till Skottland



London......



Utsikt från bussen i början av Skottland....



Äkta säckpipeblåsare.......

mer bilder kommer nu piper tvättmaskinen att den är klar :) Den får vi använda flitigt idag.

Kram Aase


RSS 2.0